– Hoe controleer ik de geleverde diensten op IKB Ei-waardigheid? Samen met alle schakels in de legssector zorgen we voor veilige en gezonde eieren, die voldoen aan de kwaliteitseisen. Om er zeker van te zijn dat de geleverde diensten op …
Lees verderOVONED heeft kennis genomen van het rapport van Foodlog ‘een veiliger, integere en rendabele ei-keten’ en zal dit uitvoerig bestuderen. Als in dit rapport nieuwe inzichten worden gegeven, ten opzichte van de aanbevelingen uit het rapport van Onderzoekscommissie Sorgdrager en …
Lees verderZoals u weet hebben tientallen pluimveebedrijven in België te maken met een uitbraak van een laagpathogene vogelgriep (type H3N1). De aanpak van de verspreiding van het virus blijft lastig, omdat H3N1 wettelijk gezien geen bestrijdingsplichtig virus is. Lees hier meer …
Lees verderWe geven u graag inzicht in de meest voorkomende afwijkingen bij IKB Ei-controles. Deze informatie helpt u mogelijk om afkeur op deze punten te voorkomen. Onderstaand vindt u de meest voorkomende afwijkingen bij legeindbedrijven in het jaar 2018: Indien diergeneesmiddelen …
Lees verderHoe herken ik een controleur? U wilt natuurlijk weten wie uw bedrijf bezoekt. Daarom raad IKB Ei aan de controleur te vragen naar zijn of haar controleurspasje. De controleur heeft namelijk altijd een pasje van de certificerende instantie bij zich. …
Lees verderDe Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft vandaag haar rapport ‘Opkomende voedselveiligheidsrisico’s’ gepubliceerd. De belangrijkste conclusie is het ontbreken van een gestructureerde aanpak om opkomende voedselveiligheidsrisico’s tijdig te signalen en te beoordelen. OVONED sluit zich aan bij deze conclusie van het rapport, …
Lees verderEr is een snelle toename van vogelgriepuitbraken in België. Daarom is extra preventie nodig om de kans te verkleinen dat het LPAI-virus zich naar Nederland verspreidt. Daarom neemt IKB Ei het advies van AVINED over: gebruik bij het vervoer vanuit …
Lees verderIn het eindrapport van de Werkgroep Versterking Zelfregulering Eierketen (WVZE) staan 22 aanbevelingen die onze keten moeten verbeteren. Eén daarvan is dat het toezicht op de certificerende instanties (CI’s) intensiever moet worden. Een onafhankelijk deskundige heeft hiervoor een programma opgesteld …
Lees verderEen van de aandachtspunten voor verbetering van IKB Ei is ervoor te zorgen dat er beter inzicht komt in alle inkomende producten en middelen bij het pluimveebedrijf. Het gaat daarbij niet alleen om geleverd voer, maar ook om producten en …
Lees verderDe afgelopen maanden bent u geïnformeerd over deze hygiënevoorschriften, met als belangrijkste nieuwe maatregel: de doucheverplichting.
Lees verder