IKB Ei zet zich in voor veilige producten en heeft diverse voorschriften rondom voedselveiligheid en Salmonella. IKB Ei heeft al een uitvoeringsbesluit waardoor oudere legkoppels (>65 weken) vaker op S.E. & S.T. onderzocht worden. De aanleiding hiervoor kunt u hier …
Lees verderVia dit nieuwsbericht wil IKB nogmaals de deelnemers op de wijzigingen attenderen, die per 3 juni 2024 ingaan. Controleer wat de wijzigingen in de voorschriften voor u betekenen, zodat u niet voor verassingen komt te staan, wanneer u gecontroleerd wordt in …
Lees verderIn het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Ei is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Ei voorbereid met als doel het certificatieschema IKB Ei te versterken. De wijzigingen zijn vastgesteld door de Raad van Beheer van IKB Ei …
Lees verderVanaf de zomer van 2023 is een stijging van het aantal Salmonellabesmettingen met Salmonella Enteritidis (S.E.) op legpluimveebedrijven te zien. In oktober 2023 is daarom vanuit IKB Ei besloten om een uitvoeringsbesluit in te stellen dat als doel had op …
Lees verderHet jaarplan IKB Ei 2024 is goedgekeurd door de sectordeskundigen van het Centraal College van Deskundigen IKB Ei (CCvD) en vastgesteld door het AVINED-bestuur. Voedselvertrouwen is belangrijk. Consumenten zijn kritisch op de kwaliteit van hun voedsel en ook op de …
Lees verderHet reinigen en desinfecteren van pluimveestallen is belangrijk, maar kan risico’s met zich meebrengen. Zo wordt formaldehyde in een verzadigde oplossing (formaline) soms gebruikt om af te rekenen met Salmonella. Formaline is een toegelaten desinfectiemiddel onder de biociden richtlijn, maar …
Lees verderDe pluimveesector wordt onder andere door het vogelgriepvirus op de proef gesteld, en heeft een beperkt arsenaal om het virus te voorkomen. Daarom willen we nogmaals het belang van het douchen benoemen. De douche verhoogt de biosecurity, oftewel het pakket …
Lees verderIn de Salmonella-uitslagen van dit najaar is een stijging van het aantal Salmonellabesmettingen met Salmonella Enteritidis (S.E.) op legpluimveebedrijven te zien. Vanuit IKB Ei is daarom besloten om een uitvoeringsbesluit in te stellen dat als doel heeft op korte termijn …
Lees verderVia het meldpunt IKB is er een melding binnengekomen over de verkoop van een middel genaamd ‘Mikrogur Plus’ met als doel bestrijding van bloedluis. Volgens de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden, mag een biocide alleen gebruikt worden op bedrijven in Nederland als …
Lees verderOm pluimvee gezond te houden is kwalitatief goed drinkwater belangrijk. Daarom is een controle op de drinkwaterkwaliteit opgenomen in IKB Ei. Om u meer uitleg te kunnen geven over het drinkwateronderzoek, wat te doen bij afwijkende waarde en het gebruik …
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 15
- Volgende »