Om het vertrouwen in onze producten zeker te stellen wordt IKB Ei momenteel aanzienlijk versterkt. Dit naar aanleiding van de conclusies uit het rapport ‘Onderzoek fipronil in eieren’ van de Commissie Sorgdrager en het eindrapport van de sectorwerkgroep Versterking Zelfregulering Eiersector. Geconcludeerd is dat via IKB Ei de borging van voedselveiligheid verder versterkt moet worden. Om de versterking van IKB Ei mogelijk te maken, is samen met bestuurders en groepen pluimveehouders goed gekeken naar de noodzakelijke verbeteringen en de kosten hiervan.
IKB Ei is, bijna 25 jaar geleden, in het leven geroepen met het oog op de verbetering van bedrijfshygiëne en salmonellabestrijding. Met de versterking van IKB Ei streven we ernaar het kwaliteitssysteem toekomstbestendig en meer markt- en pluimveehoudergericht te maken. Bovendien willen we met de versterking het risico op crises, zoals we die vorig jaar hebben meegemaakt op het gebied van voedselveiligheid, in de toekomst verkleinen. Voedselveiligheid is topprioriteit binnen IKB Ei.
Waar wordt IKB Ei op versterkt?
IKB Ei wordt versterkt op de volgende zes thema’s:
- Voedselveiligheid van eieren;
- Ondersteuning van pluimveehouders;
- Signalering en afhandeling van incidenten;
- Kwetsbaarheden en fraudebestendigheid IKB Ei;
- Versterking regulering niet-deelnemers aan IKB Ei
- Structuur IKB Ei en acceptatie ketenborging.nl;