Het gemiddelde antibioticagebruik in de legsector is laag. Toch is er aandacht nodig voor het gebruik van middelen met de werkzame stof colistine. 68% van het antibioticagebruik bij leghennen zijn middelen met colistine. Het tweede keus middel wordt humaan als …
Lees verderPer 23 oktober 2020 (00:00 uur) heeft minister Schouten een landelijke ophokplicht ingesteld voor alle bedrijven met commercieel gehouden pluimvee. De maatregel wordt genomen nadat gisteren bekend werd dat bij twee dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) hoogpathogene vogelgriep (type H5N8) …
Lees verderHet handboek voedselveiligheid is gepubliceerd. Dit handboek geeft u, als voedselproducent, praktische handvatten en achtergrondinformatie wanneer u te maken krijgt met een onveilig levensmiddel. U kunt hierbij denken aan schadelijke of ongeschikte eieren voor consumptie. Hierin staat onder andere een …
Lees verderIKB Ei controles Het coronavirus heeft invloed op ons dagelijks doen en laten. Het is daarom van belang dat we daarbij de adviezen van het RIVM volgen en rekening houden met de gezondheid en veiligheid van u als deelnemer en …
Lees verderet HOSOWO-register bevat alle instanties die in het bezit zijn van een geldige HOSOWO-erkenning. Deze HOSOWO-instanties mag u dus inzetten voor: monstername hygiënogram, analyse hygiënogram, monstername stalonderzoek en monstername drinkwateronderzoek. Op de HOSOWO-pagina vindt u het HOSOWO-register en laboratoria voor …
Lees verderOp 19 augustus 2019 is het uitvoeringsbesluit import België van kracht geworden binnen IKB Ei n.a.v. de H3N1 situatie in België. In het uitvoeringsbesluit was geregeld dat geïmporteerd pluimvee uit België uitsluitend is toegestaan van bedrijven, waarvan aantoonbaar is vastgesteld …
Lees verderIKB Ei stelt bij Salmonella monitoring aanvullende voorwaarden aan pluimveehouders. Een deel van de aanvullende voorwaarden kunt u vinden in de stroomschema’s. De voorwaarden van IKB Ei vindt u in de voorschriften. Deze hebben wij in dit bericht voor u …
Lees verderSinds 1 juni 2019 is het MKS programma onderdeel van IKB Ei. Op de website van IKB Ei is het stroomschema gepubliceerd, waarin het programma wordt uitgelegd. Zo is IKB Ei transparant over de werkwijze van dit programma. Het stroomschema …
Lees verderAls voedselproducent bent u verantwoordelijk voor een veilig gebruik van middelen. Bij veel middelen is duidelijk wat de voorwaarden en eventuele risico’s zijn bij gebruik (zoals bij de meeste diergeneesmiddelen). Toch zijn er ook middelen waarbij deze zaken niet duidelijk …
Lees verderHet coronavirus heeft invloed op ons dagelijks doen en laten. Het is daarom van belang dat we daarbij de adviezen van het RIVM volgen en rekening houden met de gezondheid en veiligheid van u als deelnemer en van andere bezoekers …
Lees verder