Bij de levering van slachtdieren moet de (pluim)veehouder informatie geven over de gezondheid van dieren en over het bedrijf. Deze "voedselketeninformatie" (VKI) is verplicht in de hele Europese Unie. ... Lees verder »
Hygiënecodes
Sinds 1 januari 2006 geldt Europese wetgeving op het gebied van hygiëne. Op basis van deze regelgeving moeten alle levensmiddelenbedrijven beschikken over een bewakingssysteem ten aanzien van ... Lees verder »
Aanpak antibiotica
Het gebruik van antibiotica in de (pluim)veehouderij en de resistentie van bacteriën tegen antibiotica krijgen steeds meer aandacht van de sector, maatschappij, overheid en politiek. Het PPE heeft op ... Lees verder »
Salmonella Eieren
Consumenten moeten zo min mogelijk risico lopen bij het eten van eieren. Dat betekent dat eieren niet besmet mogen zijn met Salmonella enteritidis (S.e.) en/of Salmonella typhimurium (S.t.). Dit kan ... Lees verder »